|
|
|
Marokkaanse broodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor ongeveer 14 stuks :
400 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken)
20 gr verse gist ( tip; de beste gist kun je kopen bij de bakker ;) )
2 dl lauwe melk, 40 gr suiker
70 gr zachte roomboter
1/4 tl zout, 2 tl kaneel
voor de vulling:
100 gr zachte roomboter
70 gr suiker, 1 el kaneel
en verder:
1 ei |
|
bereiding: |
|
|
1. de bloem in een beslagkom zeven en in het midden een kuiltje maken. de gis daarin brokkelen, de melk toevoegen en goed vermengen. afgedekt ongeveer 10 min. laten rijzen.
2. de overige ingredienten voor het deeg toevoegen en alles goed kneden. afgedekt op een warme plaats ongeveer 20 min laten rijzen.
3. de oven voorverwarmen op 225 c.
4. het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van ongeveer 30 x 70 cm uitrollen. de ingedienten voor de vulling vermengen en over het deeg strijken. vanaf de lange zijde oprollen, in plakken van ongeveer 5 cm dikte snijden, en met de achterkant van een mes in het midden indrukken.
5. een blakplaat met bakpapier bedekken. de broodjes op de plaat zetten en nog 10 min. laten rijzen.
6. de broodjes met losgeklopt ei bestrijken en midden in de oven ongeveer 12 min. bakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|