laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandel poedersuiker koekjes
  ingrediënten:
    Pakje boter
1 zakje bakpoeder
meel
een grote kom met gemalen amandelen

( om het niet al te saai te maken kan je ook andere noten er voor gebruiken. De noten moeten goed gemalen worden je moet niet grote stukken noten er nog in vinden, maar let op zorg er voor dat het niet al te fijn zijn gemalen)

na het bakken:
poedersuiker
  bereiding:
    Je vermengt alles met elkaar behalve de meel je mengt het goed door elkaar tot dat het een grote bal wordt je merkt al gauw dat het aan je handen gaat plakken. Dan pas voeg je beetje voor beetje meel bij tot dat het niet meer aan je handen gaat plakken. Wat belangrijk is dat je zorgt dat je niet te veel gaat gebruiken want anders worden de koekjes te hard.
Zorg dat je de oven goed hebt voorverwarmt, dit kan gewoon op de hoogste stand van de oven. Je pakt een bakplaat zet er bakpapier er op en vormt van de deeg kleine balletjes ongeveer effe groot als een dop van een coca cola fles. zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes.

bak het ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. als je merkt dat de koekjes nog heel zacht zijn geen probleem, want dat is goed zo dra ze een beetje zijn afgekoeld worden ze automatich harder rol het voorzichtig door de poedersuiker en zet ze weg. Dat doe je bij allekoekjes het zelfde.

Wanneer weet je dat ze gelukt zijn. ? dat is als je de koekjes heel snel uitelkaar vallen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats