Tagliatelle met courgettesaus en zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
tagliatelle voor 4 personen
3 courgettes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 bekertje room (200 ml)
50 ml droge witte wijn
1 eetlepel maïzena
300 g gerookte zalmfilet (plakjes) |
|
bereiding: |
|
|
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Courgettes schoonmaken en fijnraspen. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Olie in wok verhitten en courgette en knoflook 1 min. roerbakken. Room toevoegen en aan de kook brengen. Maïzena losroeren in witte wijn. Al roerend bij room schenken. Als saus (licht)gebonden is, vuur lager zetten. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zalm in 4 porties verdelen. Tagliatelle over vier borden verdelen. Saus en zalm erop scheppen. Lekker met tomatensalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|