laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde rosbief met groentjes in de wok
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg rosbief
30 g verse boter
peper, zout, muskaatnoot

Voor de garnituur:
1 middengrote wortel
wit van 1 kleine prei
100 g sluimererwten
1 rode paprika
10 jonge bosuitjes
4 kolfjes jonge maïs
2 eetlepels olijfolie
japanse sojasaus
4 kerstomaatjes
enkele kervelpluksels

Voor de marinade:
2 eetlepels extra fijne olijfolie
verse koriander, gewassen en fijngesneden
enkele druppels limoensap
een bolletje verse gember, geschild en fijngehakt
  bereiding:
    Marinade: meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Deze marinade kan je gemakkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast.

Bak de rosbief stevig aan in de hete boter, kruid met peper, zout en heel weinig muskaatnoot. Plaats gedurende 15 minuten in een oven op 250° C. Neem het vlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog even doorgaren.

Was en schil desgevallend de groenten, snijd de wortelen, paprika en prei in julienne. Snijd de sluimererwten en de bosuitjes in handzame stukken. Bak de groenten kort in de wok en breng op smaak. Werk af met een beetje sojasaus.

Snijd de rosbief in mooie plakken van 3 à 5 cm dik, dresseer die waaiervormig op de borden. Nappeer er 2 eetlepels van de marinade over. Dresseer de gewokte groenten op het vlees en versier met een enkele pluksels kervel, een kerstomaatje en enkele takjes bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats