Varkenskoteletten met picklessaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 varkenskoteletten
1 bloemkool
2 lente-uitjes
boter
peper en zout.
Voor de picklessaus:
2 dl bruine jus
2 eetlepels room
2 à 3 eetlepels pickles |
|
bereiding: |
|
|
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Bak de koteletten 3 à 5 minuten aan elke kant in hete boter. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
Verwarm de bloemkoolroosjes in de bakboter van het vlees. Zet ze even aan de kant. Blus de braadpan met de bruine jus en de room. Laat 1 minuut inkoken. Roer de pickles door de saus. Kruid naar smaak bij met peper en saus.
Verdeel de bloemkool en het vlees over voorverwarmde borden.
Tip:
Lepel er wat saus bij en werk af met fijngesneden lente-uitjes. Lekker met gestoomde aardappelen of met toost van zuurdesembrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|