Varkensribben gelakt met honing, whisky en cacao |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 varkensribben
300 g honing
3 dl whisky
1/2 blikje Red Bull
2 eetlepels cacaopoeder
1 rode peper
50 g grof zeezout
enkele takjes verse tijm
2 dl olijfolie
voor de chips:
4 aardappelen
zout |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle ingrediënten, behalve de varkensribben, goed door elkaar.
Bak de ribben in een pan en bestrijk ze daarna met de marinade.
Laat zo'n 30 minuten verder garen in de oven op 180°C. Bestrijk ze om de vijf minuten overvloedig met de marinade.
Snijd voor de chips de aardappelen in fijne plakjes en bak ze goudbruin in een frietpan op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er zout overheen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|