Varkenshaasjes met gebakken appel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 varkenshaasjes
2 eetlepels grove mosterd
versgemalen zwarte peper
4 plakken rauwe ham (Coburger)
50 g boter
2 grote appels (bijv. Jonagold)
2 eetlepels witte basterdsuiker
100 ml witte wijn of appelsap |
|
bereiding: |
|
|
Varkenshaasjes halveren, dunne uiteinden dubbelvouwen en met cocktailprikker vaststeken. Vlees met mosterd bestrijken en met peper bestrooien. Elk stukje varkenshaas in plak ham wikkelen. In grote koekenpan boter smelten en varkenshaasjes in ca. 15 min. gaarbakken. Regelmatig keren.
Appels wassen en klokhuis eruit boren. Van appels 8-12 plakken van ongeveer dezelfde grootte snijden. Basterdsuiker op bord strooien en appelplakken een voor een erin drukken. Na 10 min. appelplakken op besuikerde kant naast varkenshaasjes in pan leggen en in 2-3 min. per kant goudbruin bakken.
Vlees en appels uit pan nemen en warm houden.
Bakvet afblussen met wijn of appelsap. Aanbaksels goed losroeren en jus op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat extra mosterd. Varkenshaasjes in plakken snijden en met appelplakken op bord leggen. Jus erover druppelen en nog wat peper erover malen.
Lekker met aardappelgratin en broccoli. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|