laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde zalm met Vietnamese salade
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

6 zalmfilets à 150 g
3 eetlepels gehakte koriander
takjes koriander, voor de garnering

Voor de dressing:
4 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel Thaise vissaus

Voor de salade:
250 g wortel, in juliennereepjes
4 bosuitjes, in juliennereepjes
400 g Chinese kool, schoongemaakt en gesnipperd
100 g taugé, afgespoeld met koud water en uitgelekt
2 eetlepels gehakte munt
eventueel 50 g gezouten pinda`s, gehakt
  bereiding:
    Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Strooi de gehakte koriander erover en leg ze op een met aluminiumfolie bekleed ovenrooster.
Meng voor de dressing alle ingrediënten en bestrijk de zalmfilets met wat dressing. Zet de vis tot het grillen in de koelkast.
Meng voor de salade alle ingrediënten en zet die tot het opdienen in de koelkast.
Gril de zalm 8-10 minuten onder een voorverwarmd grillelement. Draai de filets regelmatig om tot ze rondom bruin zijn en het visvlees in plakjes loslaat als je er met een mes op drukt. Roer de dressing door en maak de salade ermee aan. Schep de salade op borden en leg de filets erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats