laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivel met rozijnspinazie
  ingrediënten:
    1 kg zeeduivelfilet
3 flinke tenen knoflook geperst
1 el paprikapoeder
Olijfolie
Een wijnglas droge witte wijn
1 dl slagroom
Boter
Geraspte Parmezaanse of Pecorinokaas
1 kg spinazie
1 flinke teen knoflook, geperst of grof gehakt
1 sjalot, heel fijn gesneden
4 el pijnboompitjes
50 gr. witte rozijnen
  bereiding:
    Was en droog de zeeduivel en snijd flinke moten. Meng de geperste knoflook en de paprikapoeder in een ruime kom en voeg gemalen zwarte peper en zout toe. Roer er een paar druppels olie door tot de massa "smeerbaar" is. Voeg de moten vis toe en rol ze door de marinade tot ze egaal bedekt zijn. Laat 20 minuten trekken in de koelkast.

Verhit wat olie in een pan en bak de vis (met de marinade erbij) rondom aan. Blus af met de witte wijn, breng zachtjes aan de kook en laat onder deksel nog enige minuten garen. Doe de vis in een passende ovenschaal en kook het vocht in tot de helft. Voeg de room toe, laat nog even doorkoken en roer er een klontje boter door.

Giet de saus over de vis, bestrooi met een lekker laagje geraspte kaas en laat onder de gril gratineren. Laat de rozijnen even wellen in wat kokend water. Verhit een wok met wat olie en fruit de knoflook hierin met de sjalot en de pijnboompitjes.

Voeg de spinazie beetje voor beetje toe en laat slinken en eventueel overtollig water verdampen. Doe nu ook de rozijnen erbij en breng op smaak met zout en eventueel peper.

Serveer de vis met een bergje zoete spinazie met daarop wat krokante croutons.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats