|
|
Smelt de boter in een koekenpan en bak er de everzwijnfilets gedurende enkele minuten langs elke kant mooi in bruin. Kruiden met peper en zout. Serveren met de jagersaus en de roze peperbolletjes. Erg lekker met Wortelstamppot.
[b:579d2d1cab]Jagersaus[/b:579d2d1cab]
Voor 4 Personen:
1 gele paprika (in reepjes)
200 gr champignons (in schijfjes)
1 ajuin (gesnipperd)
20 cl rode wijn
10 cl water
1 bouillonblokje (vlees)
1 blikje tomatenconcentraat
peper en zout
dragon
bakboter
Smelt de bakboter in een kookpot en fruit er de paprika, champignons en de ajuin enkele minuutjes in aan. Voeg de wijn, het water, het tomatenconcentraat en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes pruttelen. Breng de jagersaus op smaak met peper en zout en wat dragon. Dik de saus eventueel nog wat aan.
[b:579d2d1cab]Wortelstamppot[/b:579d2d1cab]
Voor 2 Personen:
4 grote aardappelen (geschild, in stukken gesneden)
6 grote wortelen (geschild, in stukken gesneden)
2 ajuinen (fijngesneden)
3 laurierblaadjes (gekneusd)
water
peper, zout en nootmuskaat
scheutje melk
Doe de stukken aardappelen, wortelen en de ajuinen in een kookpot en zet onder water. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuutjes pruttelen tot de aardappelen en de wortelen gaar zijn. Giet het water af en verwijder de laurierblaadjes. Kruiden met peper, zout en veel nootmuskaat. Voeg een scheutje melk toe en pureer alles met een vork of een stamper. |