laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenbiefstuk met Bordelaisesaus
  ingrediënten:
    Voor 1 Persoon:

1 hertenbiefstuk per persoon
Bordelaisesaus
Wat bakboter
peper en zout
  bereiding:
    Laat de bakboter smelten in een koekenpan op een hoog vuur. Als het schuim van de boter verdwenen is, de hertenbiefstuk langs beide kanten mooi aanbraden. Niet in prikken, want anders verliest de steak zijn vocht en droogt ie uit. Kruiden met peper en zout. De steak op een bord schikken en de saus erbij serveren.

Lekker met Gebakken Oesterzwammen!

[b:9ed6247d05]Bordelaisesaus[/b:9ed6247d05]

Voor 2 Personen:

4 sjalotjes
1 bakje magere spekblokjes
3 takjes tijm
20 cl rode Bordeaux en 15 cl water
1 vleesbouillonblokje
peper en zout
rode peperbolletjes

De sjalotjes fijn malen in de keukenrobot. Spekjes goed aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen. Saus aandikken en afwerken met rode peperbolletjes.


[b:9ed6247d05]Gebakken Oesterzwammen[/b:9ed6247d05]

Voor 2 Personen:

20 stukken oesterzwam
bakboter
peper en zout


Smelt de bakboter in een pan en laat goed heet worden. Bak de oesterzwammen langs elke kant in enkele minuten lichtbruin. Kruiden met zout en veel zwarte peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats