|
|
Laat de bakboter smelten in een koekenpan op een hoog vuur. Als het schuim van de boter verdwenen is, de hertenbiefstuk langs beide kanten mooi aanbraden. Niet in prikken, want anders verliest de steak zijn vocht en droogt ie uit. Kruiden met peper en zout. De steak op een bord schikken en de saus erbij serveren.
Lekker met Gebakken Oesterzwammen!
[b:9ed6247d05]Bordelaisesaus[/b:9ed6247d05]
Voor 2 Personen:
4 sjalotjes
1 bakje magere spekblokjes
3 takjes tijm
20 cl rode Bordeaux en 15 cl water
1 vleesbouillonblokje
peper en zout
rode peperbolletjes
De sjalotjes fijn malen in de keukenrobot. Spekjes goed aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen. Saus aandikken en afwerken met rode peperbolletjes.
[b:9ed6247d05]Gebakken Oesterzwammen[/b:9ed6247d05]
Voor 2 Personen:
20 stukken oesterzwam
bakboter
peper en zout
Smelt de bakboter in een pan en laat goed heet worden. Bak de oesterzwammen langs elke kant in enkele minuten lichtbruin. Kruiden met zout en veel zwarte peper. |