laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
  ingrediënten:
    4 roodbaarsfilets à 150 g
1/2 citroen, geraspte schil en sap
100 g zachte geitenkaas, fijn verkruimeld
25 g hazelnoten, grof gehakt
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
zwarte peper, versgemalen
5 eetlepels notenolie of olijfolie
zout
150 g verse spinazie of veldsla
laag bakblik of lage ovenschaal
  bereiding:
    Verwarm de ovengrill voor.
Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen.

Meng in een kom de geitenkaas met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe.

Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal.

Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover.

Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en laat de filets in ca. 5 minuten gaar en mooi bruin worden.

Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door.

Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats