laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Uienstamppot met spek
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 gr spek(lappen)
    zout
    peper
    mosterd
    bloem
    boter
    1,5 kg aardappelen
    2 kg uien
    azijn
  bereiding:
    Bestrooi het spek(lappen) met wat peper en zout en besmeer het spek dan met wat mosterd. Wentel het spek dan door de bloem. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappelen en was ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin het spek in ongeveer 4 tot 5 minuten aan weerszijden bruin en gaar. Doe de aardappelen in een pan met een beetje water en zout en leg de uiringen hier bovenop. Kook dit een half uur en stamp het fijn. Roer de jus van het spek erdoor en naar smaak nog wat peper en zout en een scheutje azijn. Leg het spek boven op de stamppot.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats