laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfslapje met bacon en peer
  ingrediënten:
    voor 2 personen: 300 kcal per persoon
2 koffielepels olie
2 kalfslapjes elk 130gr
1 vetarm bouillonblokje
60 gr bacon
1 peer
1 knoflookteentje
1 eetlepelfijngehakte sjalot
2 koffielepels bloem
1 eetlepel likeur (peren)
1 koffielepel gehakte peterselie
peper
  bereiding:
    Verhit de olie in een pan.Bak er de kalfslapjes gedurende 3 tot 4min.aan beide kanten in. Houdt dit warm. Los het bouillonblokje op in 75 ml water. Snijd de bacon in reepjes.Schil de peer en snijd in fijne schijfjes..Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Stoof de schijfjes peer de sjalot en de knoflook gedurende 1 tot 2 minuten al roerend in dezelfde pan.Bestrooi met de bloem en roer goed. Giet de bouillon erover.Doe er de likeur de bacon en de peterselie bij.Leg dan het vlees erop en dek de pan af en laat nog ongeveer 10 min zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats