|
|
|
Reegoelasj in boerenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
1 ui
1/2 ltr. rode wijn
2 laurierbladeren
1 theel. peperkorrels
1 theel. jeneverbessen
1 kg in blokjes gesneden reevlees
50 g margarine
zout
peper
1/2 ltr. bouillon
1/8 ltr room
1 el bloem
100 g zilveruitjes
200 g peren op sap
1 groot, rond boeren brood |
|
bereiding: |
|
|
Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak er met de rode wijn, laurier bladeren, peperkorrels en jeneverbessen een marinade van. Laat het vlees in deze marinade op een koele plaats een dag staan. Dep het droog en schroei het dicht in hete margarine, strooi er zout en peper bij. Schenk wat marinade in de pan en laat het vlees ca. 1 uur stoven. Voeg af en toe nog wat marinade toe en tegen het eind van de stooftijd ook de bouillon. Bind deze goelasj met de met room aangelengde bloem. Controleer de smaak. Laat zilveruitjes en peren uitlekken, snijd de peren in partjes. Laat ze in de goelasj warm worden. Snijd een deksel van het brood en hol het uit. Serveer deze goelasj op middeleeuwse wijze in het brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|