laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde speculaas 4
  ingrediënten:
    voor het deeg:
250 g boter
250 g witte basterdsuiker
500 g bloem
25 g speculaaskruiden
5 g zout
4 g dubbel koolzuursoda

voor de vulling:
1 kg amandelspijs
75 g boter
75 g ei
125 g bloem

voor de garnering:
1 eidooier met iets water
20 halve amandelen
  bereiding:
    Meng alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine.
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed ze tot een egaal deeg (doe dit een dag van te voren).
Verdeel het deeg in tweeën.
Rol het deeg uit met een deegroller tot twee vierkante plakken (gebruik wat stuifbloem om te voorkomen dat het deeg aan het werkoppervlak plakt) en leg één plak van het deeg vervolgens op de bodem van een diepe bakplaat.
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar, spuit deze op de deegplak op de bakplaat en leg de ander plak hierop.

Bestrijk het deeg met eigeel en decoreer het met de halve amandelen.
Bak de gevulde speculaas in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca 15 minuten gaar.
Laat het geheel afkoelen en snijd er kleine vierkantjes van.

Bereidingstijd: ca 45 minuten
Wachttijd: deeg 12 uur
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats