laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde chocolade-abrikozencake met vanillesaus
  ingrediënten:
    2 eieren
0.5 vanillestokje
8 stuks abrikozen, op siroop
50 gr. chocolade, bittere
25 gr. cacaopoeder
100 gr. suiker
100 gr. boter, zachte
100 gr. bakmeel, zelfrijzend
0.4 l. melk
1 el. maïzena
1 tl. bakpoeder
  bereiding:
    Begin met de saus. Houd hiervoor tweederde van de melk achter en laat de rest van de melk met het opengesneden vanillestokje in een glazenlitermaat afgedekt 10 minuten op ongeveer een kwart vermogen trekken. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje, doe deze in de melk terug en verwijder het vanillestokje. Roer het ei met de suiker, de maïzena en de melk schuimig. Roer de warme melk erdoor, doe alles terug in de litermaat en verwarm de saus afgedekt 2,5 minuten op vol vermogen tot ze is gebonden. Laat de saus onder af en toe roeren in een bak met koud water afkoelen.

Beboter voor de pudding een glazen charlottevorm licht. Dep de abrikozen met keukenpapier goed droog, snijd ze in kleine stukjes en zet ze tot verder gebruik weg. Breek de chocolade in stukjes breken en doe ze in een kommetje. Zeef het bakmeel met het cacaopoeder en het bakpoeder. Klop de boter en de suiker romig en klop de eieren er een voor een door. Schep de droge ingrediënten erdoor.

Laat de chocolade onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen smelten en roer het door het beslag. Schep tot slot de stukjes abrikoos erdoor.Doe het beslag in de ingevette schaal en verwarm de cake onafgedekt 10 minuten op half vermogen verwarmen. Stort de cake op een platte schaal en serveer het warm met de koude vanillesaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats