laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bladerdeegje met appeltjes en gember
  ingrediënten:
   


  • 200 g bladerdeeg
  • 2 appelen (Boskoop)
  • 1 eetlepel gember (geraspt)
  • 50 g suiker
  • 150 g frambozen
  • 5 dl water
  • 70 g poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 blaadjes munt
  bereiding:
    Schil de appelen en snijd ze in stukjes. Rasp de gember.

Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker. Bedek het daarna met de appelen en de gember. Bak de taartjes in de oven op 200°C. Flambeer het gebak met de pommeau.

Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef. Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop. Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats