laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

+/- 300 g staartvis(diepvries)
+/- 150 g gerookte zalm
5 witloofstronken
1,5 dl room
2 eetl. boter
nootmuskaat
peper en zout
  bereiding:
    Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel in 4 langwerpige porties.
Leg 4 repen gerookte zalm klaar (3 à 4 cm breed, ten minste 15 cm lang).
Hou 12 blaadjes witloof apart en snipper de rest fijn.

Maak de ‘witloofschuitjes’. Verpak elke portie staartvis in 3 blaadjes witloof en wikkel er in de breedte een reep gerookte zalm rond.

Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Stoof er al roerend het fijngesnipperde witloof in gedurende 2 à 3 min.

Giet er een scheutje water bij en schik er de 4 witloofschuitjes op. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de gerookte zalm is al gezouten).

Dek af en laat zachtjes smoren gedurende 10 à 12 min.

Haal de witloofschuitjes uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de room toe en laat op een hevig vuur inkoken tot de saus lichtgebonden is.

Verdeel de witloofsnippers in de room over de borden en schik er een witloofschuitje op. Geef er minibroodjes bij (diepvries, Pub’s).



Als u het witloof vooraf goed besprenkelt met citroensap kan u de witloofstronken vooraf al klaarmaken. Dek goed af en zet koel weg.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats