laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinterklaastaart met mandarijntjes
  ingrediënten:
    500 g verse magere kaas
312 g mandarijntjes (bokaal)
125 g suiker
120 g petit-beurrekoekjes
60 g speculaas
80 g boter
2 dl room
3 eieren
het sap van 1/2 sinaasappel
1 zakje vanillesuiker
9 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
  bereiding:
    Verkruimel de petit-beurrekoekjes en de speculaas: doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met de deegrol of een glazen fles.
Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
Splits de eieren.

kan de dag vooraf
Laat de boter smelten en meng er het sinaasappelsap en de verkruimelde koekjes door.

Bekleed een grote springvorm of glazen kom met recht randen (Ø 28 cm) met vershoudfolie of aluminiumfolie. Schep er de koekjesmengeling in en druk goed aan.

Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.

Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Breng het mandarijntjessap aan de kook en zet het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het mandarijntjessap. Roer goed om.

Schep het mandarijntjessap door de kaasmengeling.

Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de kaas.

Klop ook de room zeer stijf en schep door de kaas.

Giet de kaasmengeling over de koekjesbodem en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.

Haal voorzichtig uit de vorm en verdeel er de mandarijnpartjes over. Dien goed fris op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats