Gebakken ham met geglaceerde appeltjes en champign |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 à 800 g gekookte hoeveham (sneden van 1 cm dik)
250 g champignons
4 appelen (jonagold)
2 à 3 eetl. Luikse siroop of vloeibare honing
4 eetl. boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de champignons in vier.
Schil de appelen en snij in partjes.
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en doe er de champignons in. Roerbak 5 min.
Voeg de appelpartjes toe en roerbak nog 3 min. Voeg de Luikse siroop of honing toe en laat al roerend smelten. Roerbak tot de appelpartjes en champignonstukjes glanzen en lichtjes kleuren. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Smelt in dezelfde pan nog 2 eetl. boter en bak de sneden ham heel kort aan, net lang genoeg om ze te verwarmen.
Snij elk sneetje ham in vier en schik in waaiervorm op het bord. Lepel er de appelpartjes en champignons rond. Dien op met verse pasta of aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|