laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hollands glorie
  ingrediënten:
    4 stuks maatjesharing
4 gekookte aardappels
1 rode ui
1 bosje radijs
4 hardgekookte eieren
verse dille
verse bladpeterselie
zeezout en peper

Voor de dressing:
1 sjalotje, gesnipperd
2 theelepels Franse mosterd
1 theelepel zout
snufje peper
2 theelepels poedersuiker
3 eetlepels azijn
3 eetlepels water
2 dl zonnebloem- of arachideolie
  bereiding:
    Verdeel de haringen in filets en verwijder het staartje. Snijd de aardappels in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de radijsjes in parten en hak de eieren grof. Hak de kruiden grof.

Doe alle ingrediƫnten voor de dressing behalve de olie in een blender en draai tot een gladde massa. Giet langzaam de olie erbij tot een gladde dressing ontstaat.

Verdeel de aardappelplakjes over de borden. Leg de haringfilets op de aardappels en bestrooi met kruiden, ei en radijs. Giet de dressing over de salade en wat zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats