Hollands glorie |
|
ingrediënten: |
|
|
4 stuks maatjesharing
4 gekookte aardappels
1 rode ui
1 bosje radijs
4 hardgekookte eieren
verse dille
verse bladpeterselie
zeezout en peper
Voor de dressing:
1 sjalotje, gesnipperd
2 theelepels Franse mosterd
1 theelepel zout
snufje peper
2 theelepels poedersuiker
3 eetlepels azijn
3 eetlepels water
2 dl zonnebloem- of arachideolie |
|
bereiding: |
|
|
Verdeel de haringen in filets en verwijder het staartje. Snijd de aardappels in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de radijsjes in parten en hak de eieren grof. Hak de kruiden grof.
Doe alle ingrediƫnten voor de dressing behalve de olie in een blender en draai tot een gladde massa. Giet langzaam de olie erbij tot een gladde dressing ontstaat.
Verdeel de aardappelplakjes over de borden. Leg de haringfilets op de aardappels en bestrooi met kruiden, ei en radijs. Giet de dressing over de salade en wat zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|