Varkenskoteletten met roze pompelmoes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
- 4 varkenskoteletten
- 50 g boter (bakboter)
- peper
- zout
- 4 sjalotten
- 1 eetlepel mosterd (graanmosterd)
- 0.5 eetlepel ketjap (sojasaus)
- 40 cl pompelmoessap
- 2 pompelmoezen (roze)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
|
|
bereiding: |
|
|
Het vlees aan beide kanten laten kleuren in de hete boter en kruiden met peper en zout.
De gehakte sjalotten toevoegen en zacht laten gaarbakken.
Overgieten met het pompelmoessap en een minuutje laten sudderen. Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
De mosterd, sojasaus en suiker door de saus roeren en op een hoog vuur laten indikken.
Een minuutje voor het einde de gefileerde pompelmoespartjes bijvoegen.
De saus over het vlees gieten en garneren met gehakt bieslook.
Serveren met wilde rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|