|
|
Verdeel de konijn in stukken en bestrooi deze met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de konijn rondom lichtbruin. Voeg de uien en worteltjes toe en bak deze een paar minuten mee. Doe dan de tomaten, water, wijn en de laurierbladeren erbij. Breng het geheel aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles 2 uur zachtjes sudderen tot de stukken konijn gaar zijn. Haal dan de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Laat het stoofvocht tot ongeveer de helft inkoken. Verwijder de laurierbladen en roer de peterselie door het stoofvocht. Roer in een kommetje de maïzena met de koffieroom tot een papje en bind hiermee het stoofvocht. Giet een beetje van de saus over de stukken konijn en geef de rest er apart bij. |