laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scholrolletjes met appel en druivensaus
  ingrediënten:
    8 grote verse scholfilets
1 friszure appel(jonagold)
zout en peper
1 glas witte wijn
2 lp paneermeel
50 gr boter

Saus:
150 gr druiven
1 sjalotje
1 dl visbouillon
1 glas droge witte wijn
1 dl kookroom
  bereiding:
    Verwarm de oven op 200°C. Voor de saus:zet een pannetje met gesnipperde sjalot,visbouillon en wijn op het vuur,laat tot eenderde inkoken,giet door zeef en bewaar. Ontvel de druiven,halveer ze en haal de pitjes eruit. Wase filets,dep ze droog en verwijder evt achtergebleven graten met een pincet. Bestroo met peper en zout. Schil de appel en verdeel in 8 partjes. Rol hier de filets omheen en zet vast met een coctailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Giet er een glas wijn bij. Bestrooi met paneermeel en leg hier wat vlokjes boter op. Laat 15 tot 20 min gaar worden in de oven. Voeg de room bij de saus en verwarm maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en witte peper. Voeg vlak voor serveren de gehalveerde druiven toe. Plaats de scholrolletjes op warme borden en schep er wat saus met druiven omheen. Serveer de rest in een kommetje. Geef er smeuige aardappelpuree en gestoofde bleekselderij bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats