laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekarameliseerde appelhoningtaart
  ingrediënten:
    5 Jonagold appelen
75 g griessuiker
75 g bruine suiker
100 g boter
100 g vloeibare lavendelhoning
1 pakje bladerdeeg (350 g)
  bereiding:
    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in 4 partjes.
Doe het mengsel van witte en bruine suiker in de taartvorm.
Strooi er de in kleine blokjes gesneden boter over.
Zet onder de grill en laat lichtjes karameliseren.
Schik de appelen in de vorm vast en dicht tegen elkaar.
Overgiet met de vloeibare lavendelhoning.
Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Haal uit de oven en verwijder de helft van het sap met een lepel.
Dek af met dun uitgerold bladerdeeg (4 mm dik) en prik in.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Laat een paar minuten afkoelen en keer dan om op een ronde schotel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats