Traditionele Finse vissoep |
|
ingrediënten: |
|
|
1 - 2 uien
5 - 6 dl. water
6 gehele pimenten/ jamaïcapepers (maustepippuri)
1 tl zout
5 - 7 aardappelen
evt. hapanleipäviipale (stukje van zuur brood)
400 gr. visfilet of diepvries koolvis
Voor het binden:
4 dl. melk
1 eetlepel tarwemeel
alternatief: 2 dl. culinaire room
dille
bieslook
evt. 1 eetlepel boter |
|
bereiding: |
|
|
Snij de uien in kleine stukken
Kook het water met daarin de uien en kruiden gedurende 5 minuten
Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe (en de hapanleipäviipale met daarop boter gesmeerd)
laat alles koken net zolang tot de aardappelen halfgaar zijn, ca. 10 minuten
Voeg de in stukjes gesneden vis toe, samen met het melk-tarwemeel mengsel of de room
Laat alles op een laag vuur koken totdat de vis gaar is, ca. 10 - 15 minuten
Check de smaak
Haal het stukje zure brood er uit
Voeg evt. boter toe aan de soep
Strooi fijne dille of bieslook in de soep
Serveer de soep met vers brood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|