|
|
|
Hazenbrochette met courgettepuree |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr hazenrugfilet
10 fijne sneden ontbijtspek
4 dl wildfond (bokaal)
4 el balsamico azijn
50 gr koude boter in blokjes gesneden
aardappelpuree voor 4 personen
2 courgettes, in blokjes gesneden
2 el mascarpone
100 gr parmezaanschilfers
enkel takjes bladpeterselie
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
extra: houten of metalen spiesen |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de hazenrugfilet in blokjes en omwikkel elk blokje met ontbijtspek, rijg het vlees aan 8 spiesen.
Stoof de courgetteblokjes aan in olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en pureer met de staafmixer.
Bak de brochettes aan alle zijden goudbruin in olijfolie, leg ze in een ovenschaal en plaats 8 in een voorverwarmde oven om te garen (rosé).
Maak intussen de aardappelpuree, meng er de gepureerde courgettes en mascarpone door en breng op smaak.
Voeg de fond toe aan het bakvocht in de pan en laat dit tot de helft inkoken, giet er de balsamico bij en laat net niet koken, klop er met een garde de koude boterklontjes door tot je een gladde saus bekomt.
Schik de brochettes op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en garneer met bladpeterselie, schep er de courgettepuree naast en werk deze af met parmezaanschilfers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|