|
|
|
Romige aspergesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g verse asperges -
- 60 g boter -
- 1 kleine ui, gesnipperd -
- 1 selderijstengel, fijngehakt -
- 4 el tarwebloem -
- 7,5 dl kippenbouillon -
- 1,5 dl room
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd : 25 minuten - Kooktijd : 25-30 minuten - Voor 4-6 personen
Bereiding :
Snijd de kopjes van de asperges af en hak de stelen fijn. Leg de kopjes 1 minuut in gezouten, kokend water en laat het uitlekken. Verhit de boter in een grote pan, voeg de ui, selderij en gehakte aspergestelen toe. Bak al roerende 5 minuten, tot de ui zacht is. Voeg bloem toe en roer alles door elkaar. Voeg van het vuur de bouillon toe. Weer aan de kook brengen en 20-25 minuten afgedekt laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Aspergekopjes toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Pureer het mengsel in porties in een keukenmachine of blender. Doe het terug in de pan, voeg al roerende room toe. Verwarm de soep al roerende op een laag vuur. Eventueel opdienen met een takje verse kervel.
Let op: deze soep is koud ook lekker als zomers lunchgerecht. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|