laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-Courgettesoep
  ingrediënten:
    4 deciliter kippenbouillon
200 gram aardappelen
1 deciliter koffieroom
50 gram boterroom
1 ganse courgette
zout en peper naar smaak
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 ui
50 gram ham
50 gram kaas ( room )
  bereiding:
    De ui pellen en fijn snipperen.
De courgette wassen,de steel uiteinden verwijderen,een klein stukje achterhouden en de rest ik plakken snijden.
De aardappels schillen en in blokjes snijden
De boter in een ovenvaste schaal laten smelten.
De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) 2 min glazig fruiten.
De italiaanse kruiden met de courgette, aard, bouillon en koffieroom toevoegen en alles afgedekt in 8 a 10 min aan de kook brengen en vervolgens nog 5 min aan de kook houden . Het mengsel iets laten afkoelen in de foodprocessorpureren. De room kaas en de in blokjes gesneden ham erdoor heen roeren en de soep op smaak brengen met p&z tot slot het achtergehouden stukjes courgette raspen en de soep hiermee garneren De soep nog 3 a 4 min warmen en opdienen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats