laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 jagerschotel
  ingrediënten:
    2 kg aardappelen,
1 pak bakboter,
snuifje zout en peper
1 fles melk,
snuifje kruidnagel.
3 kg spinazie
1.5 kg gemengd gehakt
2 uien
3 paprika's (liefst gele en/of groene)
  bereiding:
    schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak puree met de melk, zout, peper en kruidnagel.
Was ondertussen de spinazie en laat ze gaarkoken. Als ze gaar zijn, fijnhakken en laten uitlekken.
Het gemengd gehakt bakken in een pan en regelmatig lospletten. Het gehakt moet fijn korrelig zijn. Terwijl je het gehakt bakt, bestrooien met lookpoeder. De paprika's fijnsnijden en het binnenste verwijderen. Bak ook de paprika's even aan en voeg ze bij het gehakt.
Bak in een andere pan de uien goudgeel aan.
Als alles klaar is, neem je grote ovenschotel en leg een bodempje puree, daarbovenop een laagje gehakt en daarbovenop een laagje spinazie. Als afsluiter nog een laagje puree. Maak wat groeven in de puree en leg er fijnen sneetjes bakboter op.
De schaal in de microgolfoven zetten op hoogste stand gedurende een 20-tal minuten en dan nog een 15 minuten op de grillstand.
kan ook gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats