 |
|
 |
Kippenblokjes met ananas in de zoetzure saus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gram kippenfilet in blokjes gesneden
1 groot blik ananasschijven: sap bewaren en schijven in stukjes
1 rode en 1 groene paprika, zaden verwijderd en in kleine reepjes
1 ui, in stukjes gesneden
3 selderstengels in kleine schijfjes
5 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels suiker
4 el balsamico-azijn
2 el sojasaus
maïzena
gemberpoeder, peper en zout
olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
verhit olijfolie in diepe pan
bak de kippenblokjes goed rondom in 5
roerbak er de paprika, ui en selder bij gedurende 5
de ananasblokjes en het -sap erbij voegen
vervolgens de sojasaus, balsamico-azijn, ketchup en suiker toevoegen
goed doorverwarmen en kruiden naar smaak met zout, peper en gemberpoeder
de saus binden met een beetje maïzena
lekker met basmatirijst! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|