|
|
|
Aardappel gelach |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
2 uien
1 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
750g aardappelen
4 eetlepels olijfolie
2,5dl groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
zout
peper
gehakte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Maak de paprika's schoon en snijd deze in kleine reepjes. Schil de aardappelen, was deze en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes. Voeg de paprika, de paprikapoeder, wat peper en zout toe en laat dit even mee bakken. Voeg dan de aardappelblokjes, de bouillon en de tomatenpuree toe. Breng dit aan de kook, draai de hittebron lager en laat de gelach 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Strooi dan wat gehakte peterselie over de gelach. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|