|
|
|
Gestoofde parelhoen met sinaasappel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 parelhoen, schoongemaakt
1 theelepel limoen- of citroensap
1 kippebouillontablet
2 sinaasappelen, uitgeperst
1 theelepel heldere honing
1 eetlepel witte wijn
zout
peper
1 theelepel gemengde specerijen
boter
2 theelepels bloem
2 sinaasappelen, gepeld en in schijfjes gesneden |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de binnenkant van de parelhoen in met limoen- of citroensap en doe hem in een braadpan. Verkruimel het bouillontablet over de parelhoen, giet 250 ml water erover en voeg het sinaasappelsap, de honing, de wijn, wat zout en peper naar smaak en de gemengde specerijen toe. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af, zet de warmtebron iets lager en laat de parelhoen circa 1 uur zachtjes stoven.
Neem de parelhoen uit de pan, zet hem op een braadslee en bestrijk hem met gesmolten boter. Bak de parelhoen 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 ÂșC) tot het vel goudbruin is. Bind het stoofvocht intussen met de bloem en houd de saus warm. Zet de parelhoen op een warme schaal en garneer hem met schijfjes sinaasappel. Geef de saus er apart bij.
Tip:
In plaats van parelhoen kunt u ook een flinke braadkip gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|