laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Everzwijnenspitjes met pruimen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

5 cl Armagnac
2 el jeneverbessen
2 el rozepeperbolletjes
1 el olie
2 el vloeibare honing
peper en zout
800 gr everzijngebraad
15 cl rode wijn
500 gr ontpitte pruimen
  bereiding:
    Snijd het gebraad in dobbelstenen van 2 tot 3 cm.
Leg het vlees in een kookpan, overgiet het met de wijn en de Armagnac en voeg de honing, roze bessen, jeneverbessen en een beetje water toe tot het vlees bijna onderstaat. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de pruimen toe en laat het stoofvocht tot de helft inkoken.
Verwarm de ovengrill. Rijg afwisselend vleesblokjes en pruimen op spitjes.
Bestrooi de spitjes met peper, olie ze in en bak ze 5 minuten onder grill. Draai de spitjes halverwege de braadtijd even om.
Schik de spitjes op warme borden en lepel er saus over. Serveer met gestoomde groenten en selderpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats