|
|
Voorbereiding
- Snij het spek in stukjes en bak ze krokant in een antiaanbakpan. Haal uit de braadpan en zet opzij.
- Bak de diepgevroren bospaddestoelen heel even in het braadvocht van het spek: zo krijgen ze meer smaak.
- Snij de abdijkaas in staafjes.
- Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler, de helft van de abdijkaas, tijm, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en nootmuskaat. Kruid met peper en zout.
Bereiding (5 min. + 45 min. in de oven)
Bedek een taartvorm (? 28 cm doorsnede, 4 cm hoog) met hetdeeg (het papier mag eraan blijven).
Verdeel de diepgevroren spinazie, het spek en de bospaddestoelen over de taartvorm.
Bewaar enkele hoedjes van de paddestoelen voor de versiering.
Giet er het eimengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Leg er zonne-straalsgewijs de overblijvende staafjes abdijkaas op en versier met de paddestoelhoedjes.
Schuif de taart in een voorverwarmde oven (200 ?C) en laat 45. min. bakken.
Afwerking
Laat 5 min. rusten en haal uit de vorm. Dien op met een salade van fijngesneden veldsla, witloof en kerstomaatjes. Ook lauwwarm smaakt deze taart overheerlijk!
Tip
Serveert u de taart als aperitiefhapje, snij dan in vierkantjes van 4 op 4 cm.
Hebt u de taart vooraf klaargemaakt? Warm ze dan op in de microgolfoven (3/4 kracht, 5 min.) of in de warme oven (10 min., 190?C). |