|
|
|
Hazen stoofpotje |
|
ingrediënten: |
|
|
Haas
braadboter
rode wijn
wild fond
thijm, laurier, peper
tomatenpuree
verse zilveruitjes
gerookt spek
champions
veenbessen uit blik
fondant chocolade |
|
bereiding: |
|
|
Hak van de haas voor en achter billen in kleinere stukken .
Kleur in vetstof, bevochtig met 1/2 rode wijn en 1/2 wild fond ( te koop in bokaal).
Voeg hier thijm, laurier, peper van de molen en en weinig tomatenpuree aan toe.
Laat dit alles zeer rustig sudderen onde gesloten deksel.
Bij halve gaartijd doe je er verse zilveruitjes bij.
Maak dobbelsteentjes van gerookt spek en kook ze even in wat rode wijn.
.Giet af en doe de spekblokjes bij de haas.
Bak nu kort chamignons en doe zonder vetsstof bij de haas.
Roer hier onder enkele lepels airellen ( veenbessen uit blik) en een stukje fondant chocolade.
Laat alles even sudderen en eventueel wat bij binden.
Serveer met amandelkroketjes, appel en peren gestoofd.( |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|