laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Overheerlijke ovenschotel met konijn en bier
  ingrediënten:
    1 konijn
1/2 knolselderij
120 gram lardo (gerookt spek heel fijn gesneden)
olijfolie
250 ml biologische room
1 liter bouillon
verse salie
3 el spelt (= tarwe)
gesneden bladpeterselie
4 gesneden sjalotten
3 flesjes wit bier
1 kg aardappels (vastkokers)
200 gram panchetta (Italiaans spek)
5 tenen knoflook
1 winterwortel (grof gesneden)
  bereiding:
    Konijn in delen snijden of laat de slager dit alvast voor je doen of bestel alleen konijnenpoten. Bewaar de rug en filets van het konijn en doe de rest in de bouillon.

Snijd de rug en filets in grote stuken en doe ze in een hete pan met olijfolie. Doe sjalotten, wortel, knolselderij, knoflook, panchetta en tijm bij het konijn en fruit alles even aan. Schenk dan de helft van de bouillon erbij, twee eetlepels suiker en dan het bier.

Na 20 minuten stoven mogen de aardappels erbij, nog een halve liter bouillon erbij schenken de spelt toe voegen.

Roer tenslotte 250 ml room erdoor, de verse salie en wat bladpeterselie. Maak het geheel op de borden af met wat plakken lardo erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats