|
|
|
Gebakken fazantenbil met tagliatelle |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 fazantenbillen
250 g tagliatelle
1 prei,
1 wortel,
een stuk knolselder,
ui, laurier,
tijm,
peterselie
Goei boter
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Deel de billen zodanig dat je het onderste stuk van het bovenste scheidt. De onderste stukken gaan samen met de grof gesneden groenten en, als je die nog hebt, het karkas van de fazant in een ruime pan. Even aanzetten in wat boter en blussen met 2 liter water. Laat lekker een uurtje trekken.
Zeef de bouillon en kook hierin de tagliatelle beetgaar (bouillon niet weggooien)
Maak een inkeping in de billen zodanig dat je het botje kan verwijderen (botjes kunnen mee in de bouillon. Bestrooi het billenvlees met peper en zout en bak het vlees in boter totdat het juist gaar is. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los met een weinig bouillon.
Doe de tagliatelle in de pan van het vlees en meng met de aanbaksels. Snijd het vlees in stukjes en meng onder de pasta.
Je kunt eindeloos variƫren door bijvoorbeeld wat geblancheerde julienne van witte kool toe te voegen, of er wat gemengde en kort gebakken paddestoelen door te roeren, of er een stukje gebakken foie gras bij te geven, of er wat truffel over te schaven..... |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|