Kalfsbiefstuk met druivensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gram muskaatdruiven
3 deciliter muskaatwijn
30 gram boter of margarine
4 Kalfsbiefstukken
3 deciliter kalfsfond (pot)
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen.
Doe dit direct even voor de witlofsalade. Sap opvangen.
Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen.
In een pan de boter verhitten, Kalfsbiefstukken aan elke kant
ongeveer 4 minuten bakken. Uit de pan nemen en afgedekt warm houden.
Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren.
Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter. Kalfsfond toevoegen en
laten inkoken tot sausdikte. Saus zeven en op smaak brengen met
peper en zout. Druiven in de saus opwarmen.
De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren
half bedekt met de saus en de druiven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|