laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstukreepjes met peultjes en champignons
  ingrediënten:
   

    +/- 700 g biefstuk extra dun (diepvries)
    500 g peultjes (diepvries)
    200 g champignons in schijfjes (diepvries)
    1 dl droge sherry
    3 eetl. chilisaus
    3 eetl. olijfolie
    1 eetl. boter
    peper en zout
    instantsausbinder
  bereiding:
    Voorbereiding

- Laat de biefstukken 1 u oppervlakkig ontdooien en snij in dunne reepjes.

- Meng 3 eetl. olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet enkele uren koel weg.

Bereiding (10 min.)

Verhit 1 eetl. boter in een brede pan of strijk een wok lichtjes in met 1 eetl. boter en verhit ze. Doe er de diepgevroren champignonschijfjes in en laat al roerend bakken op een hoog vuur. Kruid lichtjes met peper en zout.


Voeg na enkele min. de diepgevroren peultjes toe en laat ze +/- 3 min. meebakken.


Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm. Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan beide kanten (niet teveel vlees tegelijk).


Doe er dan de groentemengeling bij en roer om. Voeg 3 eetl. chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Dien op met pasta of rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats