Biefstukreepjes met peultjes en champignons |
|
ingrediënten: |
|
|
+/- 700 g biefstuk extra dun (diepvries)
500 g peultjes (diepvries)
200 g champignons in schijfjes (diepvries)
1 dl droge sherry
3 eetl. chilisaus
3 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
peper en zout
instantsausbinder |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
- Laat de biefstukken 1 u oppervlakkig ontdooien en snij in dunne reepjes.
- Meng 3 eetl. olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet enkele uren koel weg.
Bereiding (10 min.)
Verhit 1 eetl. boter in een brede pan of strijk een wok lichtjes in met 1 eetl. boter en verhit ze. Doe er de diepgevroren champignonschijfjes in en laat al roerend bakken op een hoog vuur. Kruid lichtjes met peper en zout.
Voeg na enkele min. de diepgevroren peultjes toe en laat ze +/- 3 min. meebakken.
Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm. Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan beide kanten (niet teveel vlees tegelijk).
Doe er dan de groentemengeling bij en roer om. Voeg 3 eetl. chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Dien op met pasta of rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|