Hertenbiefstuk met notenkorst |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 zak macadamia-noten (100 gram)
2 sjalotten
30 gram boter
4 hertenbiefstukken (à circa 125 gram)
zout en peper (uit de molen)
3 eetlepels suiker
3 dl rode huiswijn
2 bosuien
aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Hak de macademia-noten grof.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de hertenbiefstukken op een hoog vuur in circa 5 minuten rondom aan en neem ze uit de pan.
Bestrooi ze met zout en peper en houd de biefstukken warm onder aluminiumfolie.
Verhit het braadvet opnieuw en fruit de sjalotten circa 2 minuten.
Voeg de suiker toe en laat hem lichtbruin worden (karamelliseren).
Schenk voorzichtig de wijn bij de karamel en laat de saus inkoken tot de helft.
Druk de macademia-noten op de biefstukken, plaats ze midden in de oven en grilleer ze circa 2 minuten.
Was de bosuien en snijd ze in reepjes.
Verdeel de bosuien over de hertenbiefstukken en schep de saus eromheen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|