|
|
Was de forellen niet en zorg ervoor dat de slijmlaag zo weinig mogelijk beschadigt. Leg de forellen op een schotel en besprenkel de vis aan weerszijden met het citroensap. Breng in de vispan zoveel water met de azijn en 1 eetlepel zout per liter aan de kook, dat het rooster ruim onder water staat. Voeg de ui, de wortel en de selderij toe. Leg de forellen op het visrooster en laat dat in het kokende water zakken. Laat het water 4 - 5 minuten zacht doorkoken tot de vis gaar is. Breng de vis voorzichtig over op de voorverwarmde dienschotel, garneer met de schijfjes citroen en de wortel of peterselie en dien het gerecht zo warm mogelijk op.
Geef er aardappelkroketjes bij en een zure roomsaus, die u als volgt maakt:
1/8 liter slagroom
1/8 liter zure room (sour cream) of dikke yoghurt
1 eidooier
worcestersaus of tabasco
Klop de slagroom dikvloeibaar, klop de zure room glad met de eidooier en schep hier de slagroom door. Voeg aan de saus naar smaak worcestersaus of tabasco toe. |