laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perziken met armagnac
  ingrediënten:
    12 halve perziken uit blik
8 eetlepels armagnac
1 eetlepel boter
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels gehakte amandelen
  bereiding:
    Laat de perziken uitlekken, maar bewaar het vocht. Giet de helft van de armagnac over de perziken en laat dit even intrekken. Smelt de boter in een flambeerpan en laat de suiker erin smelten. Voeg 6 eetlepels van het perzikennat uit het blik toe en breng alles aan de kook. Leg de perziken erin en laat deze heet worden. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Verwarm de rest van de armagnac voor, steek deze aan en giet de drank al brandende over de perziken.

Tip:
Verhit en flambeer aan tafel op een brandend rechaud.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats