laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met Romige Paddestoelensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    400 g pasta (pipe rigate of farfalle)
    1 sjalotje
    1 teen knoflook
    250 g champignons
    1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel tijm
    1 theelepel bouillonpoeder
    125 ml slagroom
    150 g geraspte jong belegen kaas
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    allesbinder
  bereiding:
    Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Pel het sjalotje en de teen knoflook en hak ze heel fijn. Veeg de champignons schoon en hak ze grof. Schep in een magnetronschaaltje het sjalotje, de knoflook, de champignons met de olie en de tijm door elkaar. Verwarm dit mengsel afgedekt circa 5 minuten op vol vermogen. Schep het mengsel halverwege een keer om.

Roer vervolgens het bouillonpoeder met de slagroom en de geraspte kaas erdoor. Verwarm het geheel onafgedekt nog circa 2 tot 3 minuten op vol vermogen.

Voeg de peterselie, bieslook, zout en peper naar smaak toe. Warm de saus nog circa 1 minuut op vol vermogen door. Bind de saus eventueel bij met allesbinder. Giet de pasta af.

Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats