|
|
|
Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en ho |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kg varkensribbetjes (natuur)
75 cl geuze
100 g gerookte spekblokjes
300 g zilveruitjes (diepvries)
300 g snijbonen (diepvries)
250 g wortelen
1 blokje groentebouillon
2 koffiel. vloeibare honing
2 eetl. olijfolie
2 takjes peterselie
1/4 koffiel. salie
1/4 koffiel. tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Snij de wortels in schijfjes van ? 1,5 cm.
Snij de ribbetjes in kleinere stukken.
Bereiding :
De dag voordien (10 min. + 1 u 40 min. kooktijd)
Laat 1 eetl. olijfolie heet worden in een braadpan en bak de spekblokjes aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
Giet nog een eetl. olijfolie in de pan en bak de ribbetjes kort goudbruin.
Voeg de geuze en het bouillonblokje toe en kruid met salie, tijm, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 u 20 min. stoven.
Doe er dan de diepgevroren zilveruitjes en snijbonen bij, de schijfjes wortel, de spekblokjes, de honing en 1 dl water. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 20 min. sudderen.
De dag zelf (15 min. kooktijd)
Laat de varkensstoofschotel zachtjes opwarmen.
Versier met gesnipperde peterselie en dien op met tarwegraantjes of natuuraardappelen.
Serveer de gevulde paprika's op een bedje van tomatensaus.
tip:
U kunt de varkensribbetjes vervangen door lamsragout. De kooktijd zal dan wel een half uurtje korter zijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|