laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en ho
  ingrediënten:
   

    1 kg varkensribbetjes (natuur)
    75 cl geuze
    100 g gerookte spekblokjes
    300 g zilveruitjes (diepvries)
    300 g snijbonen (diepvries)
    250 g wortelen
    1 blokje groentebouillon
    2 koffiel. vloeibare honing
    2 eetl. olijfolie
    2 takjes peterselie
    1/4 koffiel. salie
    1/4 koffiel. tijm
    peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
Snij de wortels in schijfjes van ? 1,5 cm.
Snij de ribbetjes in kleinere stukken.

Bereiding :
De dag voordien (10 min. + 1 u 40 min. kooktijd)

Laat 1 eetl. olijfolie heet worden in een braadpan en bak de spekblokjes aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

Giet nog een eetl. olijfolie in de pan en bak de ribbetjes kort goudbruin.

Voeg de geuze en het bouillonblokje toe en kruid met salie, tijm, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 u 20 min. stoven.

Doe er dan de diepgevroren zilveruitjes en snijbonen bij, de schijfjes wortel, de spekblokjes, de honing en 1 dl water. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 20 min. sudderen.
De dag zelf (15 min. kooktijd)

Laat de varkensstoofschotel zachtjes opwarmen.

Versier met gesnipperde peterselie en dien op met tarwegraantjes of natuuraardappelen.


Serveer de gevulde paprika's op een bedje van tomatensaus.

tip:
U kunt de varkensribbetjes vervangen door lamsragout. De kooktijd zal dan wel een half uurtje korter zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats