Wilde eendenborstfilet met paprikasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 sjalot
2 gele paprika's
4 eendenborstfilets
25 gr. boter
0.5 dl. vermout
1 el. olijfolie
2 el. crème fraîche
1 teentje knoflook
1 tl. gedroogde tijm
1 tl. paprikapoeder
Peper
Zout
Taugé
4 kerstomaatjes |
|
bereiding: |
|
|
Pel en snipper het sjalotje. Snijd de paprika's in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie en schep het sjalotje en de paprikastukjes erdoor.
Pers de knoflook erboven uit en roer de tijm en wat zout en peper erdoor.
Smoor de paprikastukjes met een deksel op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar.
Wrijf de eendenborstfilets in met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de eendenborstfilets in circa 6 minuten bruin,
zodat ze van binnen roze zijn. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of wrijf
het door een zeef.
Leg de eendenborstfilets op een bord en houd ze warm in aluminiumfolie.
Roer de vermout en de gepureerde paprika door het bakvet.
Roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten inkoken tot hij goed van dikte is.
Roer de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de eendenborstfilet schuin in stukjes.
Schep de saus in het midden van voorverwarmde borden en leg de filetplakjes
als een waaier in de saus. Garneer eventueel met een bergje geblancheerde taugé
en partjes kerstomaat. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|