laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas
  ingrediënten:
   

  • - 1 kleine bloemkool of 500 g bloemkool (diepvries)
  • - 300 g quornblokjes (vers of diepvries)
  • - 1 rode paprika
  • - 180 g harde geitenkaas
  • - 3 petit-suissekaasjes
  • - 6 eetl. gemalen parmezaan
  • - 4 eetl. bloem
  • - 6 dl melk
  • - 2 eetl. paneermeel
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 4 eetl. boter
  • - 4 eetl. olijfolie
  • - 1/4 koffiel. pili-pili
  • - 1 koffiel. paprikapoeder
  • - peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding

-Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij in kleine blokjes).

Bereiding (20 min. + 30 min. in de oven)

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 minuten bakken. Kruiden met paprikapoeder.


Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.


Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.


Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de
geitenkaas toe.


Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.


Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.


Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 ?C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.


Afwerking

Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.

Kooktip

U kunt deze schotel volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u hem enkel in de oven te schuiven (reken dan 10 min. extra).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats