Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 1 kleine bloemkool of 500 g bloemkool (diepvries)
- - 300 g quornblokjes (vers of diepvries)
- - 1 rode paprika
- - 180 g harde geitenkaas
- - 3 petit-suissekaasjes
- - 6 eetl. gemalen parmezaan
- - 4 eetl. bloem
- - 6 dl melk
- - 2 eetl. paneermeel
- - 2 teentjes knoflook
- - 4 eetl. boter
- - 4 eetl. olijfolie
- - 1/4 koffiel. pili-pili
- - 1 koffiel. paprikapoeder
- - peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
-Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij in kleine blokjes).
Bereiding (20 min. + 30 min. in de oven)
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 minuten bakken. Kruiden met paprikapoeder.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.
Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.
Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de
geitenkaas toe.
Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.
Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 ?C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.
Afwerking
Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.
Kooktip
U kunt deze schotel volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u hem enkel in de oven te schuiven (reken dan 10 min. extra). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|