Gegratineerde zalmtournedos in room |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 zalmtournedos (a 125 gram)
zout en peper
5 gram boter
5 takjes peterselie
4 sprietjes bieslook
2 tomaten
200 ml slagroom
1 eierdooier
1 1/2 eetlepel citroensap
125 gram cocktailgarnalen
4 eenpersoons ovenschaaltjes |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 225 graden celcius of gasovenstand 5. Tournedos bestrooien met zout en peper. Vet de
ovenschaaltjes in met wat boter. Peterselie en de bieslook fijnknippen. Tomaten inkruisen en onderdompelen in kokend water
tot het vel los laat, afspoelen onder koud water en ontvellen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Slagroom loskloppen met
het ei en citroensap. Breng dit op smaak met zout en peper. Roer hier ook de kruiden door. Tomatenblokjes en de garnalen
over de schoteltjes verdelen en schep met een sauslepel het room mengsel Hierover. Laat de tournedos in het midden van de
oven in 15 minuten gaar worden. Serveer dit met gepofte aardappels of gebakken mini krieltjes. Geef hier ook een zachte
slasoort bij zoals veldsla of lollo rosso met een uitje en kerstomaatjes en een zachte witte wijn(azijn)vinegrette. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|