|
|
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Champignonplakjes in reepjes snijden. In een steelpan 1 eetlepel boter smelten, maar niet bruin laten worden. De sjalotjes, champignonreepjes, laurier en 1 deciliter fond toevoegen en circa 10 minuten zachtjes laten koken tot het vocht bij verdampt is. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.
Prei en wortel wassen en in dunne reepjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4.
Kwarteltjes bestrooien met peper en zout. In een pan 1 1/2 eetlepel boter smelten en de kwarteltjes 5 minuten rondom bruin bakken. Kwarteltjes uit de pan nemen. Prei en de worteltjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
Whisky toevoegen en aanbaksels losroeren en voeg de champignons toe.
Smeer de aluminiumfolie velletjes in met boter Schep een deel van het prei/wortel mengsel in het midden leg hier twee kwarteltjes op en schep op iedere kwartel 1 volle eetlepel champignonreepjes. Vouw de folie voorzichtig dicht. En bak de kwartels 20 minuten gaar.
Intussen de rest van de fond op een hoog vuur inkoken. Snij de rest van de boter in blokjes.
Neem de pakketjesuit de oven, maak ze voorzichtig open aan een kant en schenk het vocht bij de fond.
Saus opnieuw verwarmen en van het vuur nemen klop nu de boter erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Kwarteltjes met de groenten op het midden van het bord leggen en de saus er apart bij serveren. |